vaikuttajamedia presser
Anita Huotari sisustus
Sisustus Unelman palveluportfolioon sisältyy myös toimitila- ja kiintokalustesuunnittelua. Kuvat: Anna Saastamoinen ja Antti Nyman

Sisustus- ja tilasuunnittelua, jossa näkemys ja kokemus kohtaavat

Keskieurooppalainen hillitty charmi kauniine väreineen ja eloisine muotoineen yhdistettynä skandinaavisen sisustuksen parhaisiin puoliin. Näistä syntyy kiehtova cocktail à la Sisustus Unelma.

Kuhmossa kasvaneella Anita Huotarilla oli nuorena mielessään kaksi unelma-ammattia: arkkitehti tai tulkki. ”Arkkitehdiksi eivät huolineet, jotenminusta tuli venäjän ja ranskan kielen opettaja, joka tunki itsensä tulkiksi eksoottiseen Leningradiin”, Huotari pohjustaa. Ajan hengen mukaan pätkätyöläinen liiteli mielenkiintoisesta tehtävästä toiseen, kunnes päätti ryhtyä yrittäjäksi viiden vuoden kotiäitiyden päätteeksi vuonna 2007. ”Pieni arkkitehti oli elänyt sisälläni kaikki ne vuodet ja sisustusbuumin alkaessa yrityksen toimialaksi valikoitui luonnostaan sisustussuunnittelu – unelmatyö ilman tylsää matematiikkaa.”

Hillittyä sen olla pitää

Kahdentoista vuoden aikana suomalaisten sisustusmieltymykset ovat tulleet Anita Huotarille tutuiksi. Suurin osa toivoo harmonista, rauhallista ja seesteistä lopputulosta. Vain harvoin vaihdetaan koko sisustus. Entiset huonekalut näyttävät erilaisilta uusien tapettien ja tilaajan persoonallisuutta korostavien uusien kalusteiden kanssa. Huotarin mukaan työn parasta antia on se, kun näkee asiakkaiden toiveiden läpi sen, mitä he oikeasti haluavat ja osaa ehdottaa rivien välistä paljastuvien haaveiden mukaisia kalusteita, tekstiilejä ja värimaailmoja. Kiintokalusteet ovat kalliita ja niitä uusitaan harvoin, mutta verhoja, mattoja, tapetteja ja seinämaalia on helppo vaihtaa vaikka parin vuoden välein.

”Unelmoin mielenkiintoisista julkitilahankkeista ja ennakkoluulottomista toimistoprojekteista. Myöskään upeiden arvohuoneistojen, design-hotellien tai hulppeiden kiinteistöjen sisustaminen ei tuntuisi ollenkaan pahalta”, Huotari vinkkaa.

”Paneudun suunnitteluun samalla intensiteetillä, olipa kyseessä pieni tai iso projekti”, kertoo Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Sisustus Unelman omistaja Anita Huotari.


Lue lisää aiheesta koti.

 

Liittyvät artikkelit