vaikuttajamedia presser
Teollisesta internetistä
Saumatonta kumppanuutta vasemmalta oikealle: Soikealta Jake Hätinen ja Anssi Kuoppala, Eforan Veijo Pitkäniemi sekä Soikean Heikki Koivisto ja Juuso Korhonen. Kuva: Robert Lindström

Teollisesta internetistä tuottavaa liiketoimintaa

Etteplan-konsernin digitalisaatiolähettiläs Soikea on panostanut tärkeimpään: asiakkaille lisäarvoa tuottaviin huippuluokan asiantuntijoihin.

Teksti: Päivi Remes

Soikean sosiaalisessa intranetissä kuhisee: integraatiovelho Jake Hätinen, anturispesialisti Heikki Koivisto ja tohtoritason data-analytiikkataituri Juuso Korhonen pohtivat ratkaisuita asiakkaan älykkään kunnossapidon palveluihin. Ideoita ja näkemyksiä vaihdetaan ja Soikean Anssi Kuoppala tietää ehdottaa kumppanuutta ratkaisuista hyötyvälle asiakasyritykselle. Sosiaalisessa intranetissä asiantuntijatiimi jatkojalostaa ideoita kampittamaan asiakkaan esiin tuomia haasteita. Tiimityö on saumatonta.

Etteplan-konserniin kuuluvalla Soikealla on hurja kasvuvauhti päällä. Ketterä, muun muassa Jyväskylästä, Helsingistä ja Tampereelta käsin toimiva ohjelmistotalo on suuntautunut erityisesti teollisuuteen. ”Kehitämme voimakkaasti asiantuntijapohjaista toimintaamme ja luomme teollisesta internetistä tuottavaa liiketoimintaa”, johtaja Anssi Kuoppala kertoo.

”Asiantuntijoille on järjestettävä puitteet, joissa he voivat autonomisesti loistaa.”

Kuoppala on taustalla vaikuttava johtaja, joka korostaa keskustelussa asiantuntijoiden avainrooleja. Hän vetää Soikea-yksikköä, josta löytyy teollisen palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen ja pilvipalvelujen monipuolinen osaaminen. ”Asiantuntijoille on järjestettävä puitteet, joissa he voivat autonomisesti loistaa. Viime vuonna palkkasimme noin 40 kokenutta asiantuntijaa ja tänä vuonna tavoitteena on löytää vähintään saman verran lisää. Tämä kertonee kasvudraivistamme.”

Positiivinen lumipalloefekti

Mukana haastattelussa on teollisuuden kunnossapitopalveluyritys Eforan kehitysjohtaja Veijo Pitkäniemi, joka vahvistaa Soikean täyttävän kumppanivalinnan kriteerit. ”Kumppanimme pitää kattaa koko palveluketju laitteiden anturista käyttöliittymään ja analysoida tiedot siinä välillä. Haluamme tehostaa toimintaamme vähentämällä häiriöaikoja, jotta voimme tuottaa omille asiakkaillemme parempaa kilpailukykyä”, Pitkäniemi kertoo.

”Itseäni motivoi, kun saan kehittää sekä Soikean analytiikkatiimiä että asiakkaiden liiketoimintaa integroimalla teknologioita, tehostamalla palveluita ja kehittämällä uusia. Meidän on osattava poimia valtavasta datavirrasta se tieto, jolla on asiakkaalle todellista arvoa”, Juuso Korhonen lisää.

Soikeassa asiantuntija vaikuttaa

Soikean perustivat asiantuntijat, jotka lähtivät tekemään parasta mahdollista työpaikkaa vuonna 2012. Tällä filosofialla mennään edelleen. Miehet kuvailevat työkulttuuria moderniksi, avoimeksi ja innovatiiviseksi. ”Selkeä valttimme on, että kokenut, osaava porukka on aidosti innostunut myös sparraavasta tiimityöstä.”

Halu oppia uutta ja pureutua asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämiseen on kova. ”Tämä näkyy myös tuloksissa”, Kuoppala painottaa.


Lue lisää innovaatioista.

Liittyvät artikkelit