vaikuttajamedia_presser
sohva
Artikkelin kuvat: Finsoffat Oy

Sohva on kodin sydän

Harvoin törmää lupaukseen elinikäisestä toimivuudesta. Finsoffat haluaa tuottaa asiakkailleen kalusteita, jotka kestävät läpi elämän. Kotimaisena käsityönä toteutettu tuotanto ja huoltopalvelu tekevät tavoitteesta totta joka päivä.

Finsoffien toimitusjohtaja Jarmo Honkanen vietti omien sanojensa mukaan koko lapsuutensa sohvatyynyjen keskellä. Honkasen vanhemmat perustivat huonekaluvalmistamon Kellokoskelle lähes 50 vuotta sitten. Mies itse otti jo varhain verhoilutaidot haltuunsa ja tätä nykyä hän suunnittelee Finsoffille uuden sohvamalliston noin kerran vuodessa.

”Meillä on laaja sohvamallisto, joka on nähtävillä Keravan ja Vantaan tehtaanmyymälöissämme”, Honkanen avaa Finsoffien konseptia, ”jokaisesta oman tuotantomme mallista voidaan räätälöidä asiakkaan mitta- ja verhoilutoiveiden mukainen, yksityiskohtainen lopputuote, joka myös kuljetetaan kotiin asti samalla kun vanha viedään pois.”

Jarmo Honkanen jatkaa isänsä jalanjäljissä Finsoffien toimitusjohtajana. Kotimaisia kalusteita on tuotettu perheyrityksessä jo lähes 50 vuotta.

80 prosenttia Finsoffien liikkeissä olevista sohvista valmistetaan alusta loppuun Keravan myymälän yhteydessä olevissa tuotantotiloissa. Valmiita malleja on mahdollista pienentää tai jatkaa eri moduleilla tai raheilla. Verhoilun voi valita lukemattomista eri nahka- ja kangasvaihtoehdoista, mutta ei Finsoffilla sitäkään hätkähdetä jos asiakas tuo mukanaan oman kankaan. ”Kun tuotanto sijoittuu alusta loppuun omiin tiloihimme tässä Keravalla, on kustannustehokas mallien modifioiminen mahdollista”, Honkanen toteaa. 

Huolto osana palvelua

Finsoffat tähtää laatuun paitsi itse tuotteissa, myös palvelussa. Jokaisesta tehtaalla valmistetusta sohvasta tallennetaan mitat ja kaavat omaan tiedostoonsa, jolloin tietoihin voi palata vuosienkin päästä. Vaikka vahinkoja siis sattuisikin, on mahdolliset vauriot helppo korjauttaa. ”Meillä käy säännöllisesti nk. vanhoja asiakkaita, jotka haluavat verhoilla meiltä
hankitun sohvansa uudelleen”, Jarmo Honkanen kertoo, ”ja meidän tuotantomme sohvaa voi lisäksi esimerkiksi kasvattaa erilaisilla modulipaloilla. Näin asiakas saa käytännössä uuden kalusteen puoleen hintaan.”
Joskus käy niin, että yhdessä asiakkaan kanssa suunniteltu sohva päätyy osaksi mallistoa. Esimerkkinä Jarmo Honkanen esittelee tyylikkään ja siron, sinapinkeltaisella nahalla verhoillun Helsinki-sohvan, joka on esillä myös syksyn Habitare-messuilla. ”Asuntojen koot ovat pienenemään päin, ja 1960-lukua henkivillä kapeilla linjoilla alkaa olla taas kysyntää leveiden ja massiivisten kulmasohvamallien ohella”, Honkanen kertoo.

”Jokaisen tehtaalla valmistetun sohvan mitat ja kaavat tallennetaan, jolloin esimerkiksi uudelleenverhoilu tai sohvan kasvattaminen lisämoduleilla onnistuu vaivatta vuosienkin päästä.”

Tyylit ja trendit siis vaihtelevat, mutta huolellinen ja luotettava tuotanto on asia, josta Finsoffilla ei tingitä. ”Kyllä minä uskallan väittää, että meidän kalusterunkomme ovat sellaista huippulaatua, joka kestää vuosikymmeniä”, Jarmo Honkanen sanoo, ”ja jos vaikka alkuperäinen untuvarouhetäyte alkaa vuosien jälkeen tuntua liian rennolta istua, voimme vaihtaa tilalle muotoon valetun kylmävaahtotäytteen. Meille on tärkeää rakentaa kestäviä asiakassuhteita ja tarjota ratkaisuja koskien myös jo hankittuja tuotteita.”


Lue lisää aiheesta koti.

sohva

 

 

 

 

 

 

 

sohva on kodin sydän

Liittyvät artikkelit