Mielen johtaminen on kilpailuvaltti

Eeva Jaakonsalo, Andas Oy | Liikkeenjohdon konsultti, mindfulnessvalmentaja (ACC)

Kumman yrityksen uskot menestyvän paremmin: sen, jonka johtajat ja työntekijät ovat keskittyneitä, pystyvät toimimaan rauhallisesti paineen alla, joiden muisti toimii paremmin, jotka ovat innovatiivisia ja luovia, jotka ymmärtävät omia ja toisten tunne reaktioita, jotka nukkuvat yöllä rauhallisesti – vai sen, jossa näin ei ole?

Jokainen aikaansa seuraava johtaja on jo kuullut mindfulnessista, ja menestyneimmät myös harjoittavat mielen tekniikoita arjessaan. Kysymys ei olekaan siitä, haluatko tai ehditkö panostaa mielesi hyvinvointiin. Kysymys kuuluu: onko sinulla varaa olla tekemättä sitä?

Mindfulness ei ole terapiaa. Se ei ole positiivisuusvalmennusta, jossa opetellaan tarttumaan hetkeen ja hengittelemään, jos ahdistaa. Yksinkertaisimmillaan mindfulness tarkoittaa päivittäisiä mielen keskittymisharjoituksia. Se rakentaa parempaa ja vakaampaa itsetuntoa ja lisää joustavuutta ja sitkeyttä.

Mindfulnessharjoitukset parantavat keskittymis kykyä ja ajan hallintaa, kehittävät päätöksentekokykyä ja auttavat toimimaan erityisesti paineen alla. Tulevaisuuden menestyjät erottuvat juuri näillä ominaisuuksilla. Tiedon määrän räjähtäneen kasvun myötä keskeiseksi kyvyksi muodostuukin keskittyminen ja läsnäolo.

Aivomme ovat neuroplastiset eli ne kehittyvät ja muotoutuvat koko elämämme ajan. Mitä enemmän yritämme olla monessa paikassa yhtä aikaa, kuten osallistua kokoukseen ja lukea sähköposteja samalla, sen enemmän aivoparkamme yrittävät mukautua siihen. Pian emme enää pysty keskittymään yhteen asiaan muutamaa sekuntia pidempään, vaikka haluaisimmekin. Tämä mielen levottomuus näkyy myös yrityksissä ja niiden johtajissa.

Kilpaillussa markkinassa, olipa toimiala mikä hyvänsä, kaikki liiketoiminnan kasvattamisen keinot ovat jo käytössä; tuotteet ja palvelut on muotoiltu huippuunsa, kustannukset on karsittu minimiin ja prosessit viilattu. Kun kuitenkin erottautua pitää, tulevat innovaatiot ja erinomainen johtaminen entistä tärkeämmiksi. Tutkimukset osoittavat, että mindfulness harjoittelu edesauttaa kumpaakin. Läsnä oleva ja itsensä tunteva johtaja on parempi johtaja. Innovaatiot ja luovuus kumpuavat tyynestä ja stressaamattomasta mielestä.

Mielen johtamista ei voi ulkoistaa. Toimiva, rauhallinen ja keskittynyt mieli on jokaisen johtajan ja yrityksen keskeinen menestystekijä. Sitä paitsi se tekee elämästä mukavampaa.

Liittyvät artikkelit