Aihiset ehtivät ennen Forenomin asuntoon päätymistä käydä läpi monia muitakin vaihtoehtoja, muun muassa hotelleja. Nämä samat asunnot ovat suosittuja myös yritysjohtajien majoittamisessa.

Ravintoloitsija Kari Aihinen: Forenomin varakoti oli meille lottovoitto

Televisiostakin tutun ravintoloitsija Kari Aihisen nelihenkinen perhe joutui yllättäen keskelle vesivahinkoa. Nopeasti kasvavan, väliaikaista yritysmajoitusta tarjoavan Majoituspalvelu Forenomin kautta he saivat mahdollisuuden muuttaa oikean kodin läheisyyteen hulppeaan asuntoon Helsingin ydinkeskustassa.

Teksti: Suomen Asiakaskokemukset Oy

Kaappaus keittiössä -ohjelmasta koko kansalle tutuksi tullut ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Kari Aihinen joutui lähtemään vaimonsa sekä 4- ja 7-vuotiaiden poikiensa kanssa evakkoon omasta Kalevankadun kodistaan vesivahingon vuoksi. Koska Aihisen vakuutusyhtiö LähiTapiola tekee vesivahinkotapauksissa yhteistyötä Forenomin kanssa, avautui perheelle mahdollisuus päästä asumaan kolmeksi kuukaudeksi hulppeaan, 130-neliöiseen lukaaliin Helsingin Uudenmaankadulle. ”Tämä on paikkana aivan unelma. Creme de la creme tässä on se, että meillä kaikilla on omat makuuhuoneet ja bonuksena täällä on myös sauna. Omassa kodissamme ei saunaa ole, joten se on lämmennyt meillä joka ilta”, Aihinen hymyilee.

”Nelihenkisellä perheellä pitää olla pysyvä koti.”

Tärkeintä Aihiselle kuitenkin varakodin suhteen oli se, että koko perhe mahtuu asuntoon. ”Nelihenkinen perhe ei ihan joka paikkaan voi muuttaa. Kun näimme tämän asunnon, laitoimme saman tien nimet paperiin ja muutimme yhden viikonlopun aikana”, Aihinen muistelee.

Aihiset ehtivät ennen Forenomin asuntoon päätymistä käydä läpi monia muitakin vaihtoehtoja, muun muassa hotellia. ”Totuus kuitenkin on, että nelihenkisellä perheellä pitää olla pysyvämpi koti. Lisäksi meillä jo harrastustenkin vuoksi pesukone laulaa päivittäin, joten tämä oli meille täysi lottovoitto.”

Forenomin asunnossa Aihisilla on käytössään kolme makuuhuonetta, televisiohuone ja Aihisen sanoin ”huikea avokeittiö”. Asunnossa oli myös kaikki valmiina evakkoon lähteneitä asukkaita varten. ”Oli tarve majoituksella millainen tahansa, täällä ovat valmiina muun muassa kattilat, pannut ja pesuaineet. On todella tärkeää, että muuttaminen tuntuu hyvältä ja luontevalta. Vaikka tämä on varakoti, kotiin pitää olla kiva tulla. Forenom on toiminut meillä äärimmäisen hyvin”, Aihinen sanoo.

Forenom on Pohjoismaiden yritysmajoituksen edelläkävijä. Se majoittaa yli 80 000 matkalaista vuosittain. Väliaikaisten, kalustettujen asuntojen lisäksi Forenom majoittaa asiakkaitaan myös Hostels ­kohteissa sekä Aparthotels ­kohteissa Pohjoismaissa. Yritys keskittyy liikematkailijoiden majoittamiseen, ja on poistanut useita esteitä yritysmajoittujien tieltä.

Ahkera yöpyjä säästää rahaa keskittämällä majoituspalvelut

Energia-alan sovellusratkaisuja kehittävällä Enorolla on toimistot Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Sveitsissä. Kansainvälisen yrityksen työntekijät tarvitsevat jatkuvasti majapaikkaa saapuessaan Espoossa sijaitsevalle toimipaikalle, joskus pidemmäksikin aikaa.

Enoro muutti Espoon Leppävaaraan elokuussa 2016, ja Enoron majoitusjärjestelyistä vastaava johdon assistentti Pirkko Paldanius ryhtyi etsimään sopivaa majapaikkaa. Ensimmäiseksi hän kysyi tarjousta toimipaikan vieressä sijaitsevasta hotellista. Kävi ilmi, että pitkät majoittumiset olisivat tarkoittaneet myös turhan pitkää laskua.

Enorolle sopivaksi ratkaisuksi valikoitui Forenomin tarjoama Member Card -palvelu.”Ostamme kerralla 25 yötä, mitä kautta syntyy myös säästöä. Soitto tai sähköposti vain Forenomille, että otetaan majoittuminen Member Cardilta ja homma hoituu. Majoittuja saa sähköpostilla vahvistuksen varauksesta ja koodin, jolla pääsee kirjautumaan sisään hotelliin. Forenomin asiakaspalvelu on mahtavaa”, Paldanius hymyilee.

”Ihmiset matkustavat töiden vuoksi paljon ja asuvat eri paikkakunnilla. Forenomin konsepti toimii juuri tähän tarkoitukseen.”

Forenomin ja Member Card -palvelun käyttäminen helpottaa Paldaniuksen arkea. ”Minun ei tarvitse etsiä huonetta ympäri kaupunkia. Palveluun sisältyy takuu siitä, että aina löytyy huone. Minun tarvitsee vain ilmoittaa, että huone tarvitaan, ja varaus järjestyy.”

Paldanius sanoo olleensa siinä määrin tyytyväinen Forenomin palveluihin ja toimintaan, että on suositellut niitä muillekin. Hänen mielestään Forenomin majoituspalvelut ovat erinomainen ratkaisu nykyajan työmatkailun tarpeisiin. ”Ihmiset matkustavat töiden vuoksi paljon ja asuvat eri paikkakunnilla joskus viikkoja tai kuukausiakin. Mielestäni Forenomin konsepti toimii juuri tähän tarkoitukseen”, Pirkko Paldanius sanoo.

Ohjelmistotalo Enoron matkatyöläiset yöpyvät ja viihtyvät Forenomin Aparthotel -kohteessa. Member Card -palvelun avulla hinnat pysyvät kurissa, vaikka huoneessa asuttaisiin pidempiä aikoja.

Liittyvät artikkelit