vaikuttajamedia presser
Hyria, Hyria Business Institute
Media-alan opiskelijat striimasivat henkilöstöpäivän hyrialaisten koteihin Riihimäellä sijaitsevan kampuksen studiolla. Päivän esiintyjänä oli muun muassa laulaja-lauluntekijä Osmo Ikonen. kuva: Vesa-Pekka Heikkilä

Menestystekijöinä myötätunto ja luottamus

Osaamisen kehittämisen ratkaisuja tarjoava Hyria uskoo yhteisöohjautuvuuteen ja myötätuntoisen työyhteisön voimaan.

Pitää elää niin kuin opettaa. Hyria auttaa yrityksiä uusien osaajien rekrytoinnissa, olemassa olevan henkilöstön osaamisen kehittämisessä sekä liiketoiminnan ja työyhteisöjen kehittämisessä. ”Jotta voimme auttaa muita, on hyrialaisen työelämän oltava kestävällä pohjalla”, liiketoimintajohtaja Karel McLeod Smith painottaa.

Keväällä Hyria perusti uuden Business-palvelut -toiminnon, jota ei enää sijoitettu laatikkona organisaatiokaavioon. Työelämäpalveluiden, johtamisen ja yrittäjyyden, kasvupalveluiden, maahanmuuttajaosaamisen ja Hyria Business Instituten asiantuntijat löysivät paikkansa uusista osaamispooleista, joiden sisällä tiimit syntyvät ja purkautuvat asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

”Halusimme vapauttaa asiantuntijamme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Työelämän nopeat muutokset edellyttävät meiltä kykyä räätälöidä ketteriä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Hierarkkinen johtamismalli korvattiin vahvempaan luottamukseen perustuvalla yhteisöohjautuvuudella, jossa tiimi itse muodostaa tavoitteensa ja toimintatapansa asiakkaiden erilaisten haasteiden mukaisesti. Tiimissä jokaisella on edelleen mahdollisuus saada johtamista palveluna yksilöllisten tarpeiden mukaan”, McLeod Smith perustelee.

Myötätunnon voima

Hyriassa yrityskulttuuria ja työntekijäkokemusta on muotoiltu aktiivisesti jo monta vuotta. Työsuojelurahaston tuella käynnistynyt yhteistyö CoHumans Oy:n kanssa on vahvistanut myötätuntoa ja myötäintoa hyrialaisten arjessa. Kohtaamisen kulttuuriin panostaminen perustuu tutkittuun tietoon. Myötätunto edistää työyhteisössä uuden oppimista, hyvää johtamista, työhön sitoutumista ja työstä palautumista.

Myötätunnon vahvistamisen parhaita käytäntöjä testataan kohtaamiskokeilujen kirjan avulla. Sellainen syntyi apuvälineeksi, kun koko henkilöstö sai miettiä, millaisilla arjen keinoilla myötätuntoa, vuorovaikutusta ja yhdessä tekemisen henkeä voisi lisätä.

Karel McLeod Smith

 

”Hierarkkinen johtamismalli korvattiin yhteisöohjautuvuudella.”

– Karel McLeod Smith, liiketoimintajohtaja

Korona haastaa työntekijäkokemusta

Eri henkilöstöryhmissä työarki on näyttäytynyt koronan aikana kovin erilaiselta. Etätyöhön kannustetaan, mutta viidensadan työntekijän yhteisöstä yli puolet toimii tehtävissä, jotka vaativat läsnäoloa toimipisteissä Uudellamaalla ja Hämeessä.

Tilanne sai Hyrian keksimään uusia henkilöstöä yhdistäviä ja vuorovaikutteisia elämyksiä. “Keväällä esimerkiksi perustettiin oma nettiradiokanava, ja syksyn perinteinen henkilöstöpäivä vaihtui striimatuksi talkshow’ksi Hyrian omalta studiolta.”

teksti: Jaana Oksanen


Lue lisää aiheesta työntekijäkokemus.

Liittyvät artikkelit